Egyéb segédanyagok - zsírtalanítás - oxidmentesítés - adalék komposztáláshoz - korróziós inhibitorok - barnítópác
Egyéb segédanyagok - zsírtalanítás - oxidmentesítés - adalék komposztáláshoz - korróziós inhibitorok - barnítópác
previous arrow
next arrow

Egyéb segédanyagok

Felületkezelő segédanyagaink egy részét saját receptúra alapján, Magyarországon gyártatjuk. Ezen termékeinket több évtizedes fejlesztőmunka eredményekképpen, a vevői igények maximális figyelembe vételével alkottuk meg.

Adalék komposztáláshoz

A háztartásokban keletkező szilárd hulladék közvetlenül az emberi tevékenység révén képződik.

A kommunális hulladékok kezelésének, elhelyezésének célja, hogy stabilizálja a hulladékot, megakadályozza spontán bomlását és elejét vegye a környezetkárosításnak, illetve elősegítse annak legalább részleges lebomlását, komposztálását.

A könnyen bomló, zömmel növényi maradványokat tartalmazó hulladékok kezelése komposztálással történik.

BIOMIX OIL – KOMPOSZTÁLÁST ELŐSEGÍTŐ ADALÉK

A háztartási hulladékot gyakran adalékolni kell a komposztálás folyamatát gyorsító, az abban található olajok lebomlását elősegítő készítményekkel.

A BIOMIX OIL adalék minden, a komposztképződés szempontjából fontos mikro- és nyomelemet tartalmaz, amely a kezelendő szilárd kommunális hulladékban nem áll feltétlenül rendelkezésre.

Az adalék alkalmazása teljesen biztonságos, az élő szervezetekre semmilyen káros anyagot nem tartalmaz.

Zsírtalanítás, oxidmentesítés

A gyártási folyamatok során a munkadarabok felületére különböző szennyeződések kerülhetnek, amelyek megtapadva negatív hatással vannak a felületkezelési folyamatokra.

A szennyeződések lehetnek zsírok, olajok, viaszok és sószerű anyagok, amelyeket a felületkezelő eljárások előtt el kell távolítani.

A zsírtalanítás a bevonat tapadását és megjelenését alapvetően befolyásolja.

AL KEMOX – kétkomponensű zsírtalanító

A kétkomponensű Al Kemox zsírtalanító szert elsősorban alumínium lemezből készült munkadarabok energiatakarékos zsírtalanítására és oxidmentesítésére ajánljuk. Kiválóan alkalmas kromátozás, festés és ragasztás előtti felülettisztításra is.

LEROX 02 – lefőző zsírtalanító

A Lerox-02 zsírtalanító szer acélfelületek tisztítására alkalmas, mártó eljárással. A Lerox-02 már 50 0C-on kitűnően működik. A hőmérséklet emelésével a zsírtalanító hatás tovább fokozható.

Korróziós inhibitorok

A fémek korrózióját többféle módon is gátolhatjuk, lassíthatjuk.

Védőbevonat alkalmazásával fizikailag lehetetlenné tehetjük a fém és a korrozív közeg érintkezését, ez azonban a védőbevonat sérülésekor a fém vagy a bevonat használhatatlanná válásához vezethet.

A korróziós inhibitorok a korrozív közegbe keverve már nagyon kis koncentráció esetén is jelentősen lecsökkenthetik a korróziós folyamatok sebességét anélkül, hogy a közeg agresszivitását jelentősen megváltoztatnák.

Az inhibitorok azáltal képesek megváltoztatni a korrózió sebességét, hogy módosítják a korrózió anódos, katódos vagy mindkét részfolyamatának sebességét.

INHIBITOR 01

Az INHIBITOR 01 elnevezésű korróziós inhibitor kiválóan alkalmas vasbeton adalékolására. Már kis mennyiségben is jelentősen csökkentheti a betonba ágyazott vas korrózióját, növelve ezzel a vasbeton élettartamát.

Barnítópác

A barnítás egy kémiai oxidálási eljárás, amely során egy olyan tömör réteg (fő tömegében magnetit) képződik a kezelt felületen, amely kiválóan tapad az alapfémhez, viszonylag kemény és kopásálló, színe pedig az alapanyag minőségétől, a felület megmunkálásától és az alkalmazott eljárástól függően kékes-barnás-fekete árnyalatú lehet.

Elsősorban az ötvözetlen vagy gyengén ötvözött szerszámacélokat szokás barnítani. A széntartalom növelésével a baríntás hőmérséklete és időtartama is arányosan csökkenthető.

A megfelelő minőségű oxidréteg eléréséhez fontos a munkadarab kifogástalan zsírtalanítása, oxidmentesítése valamint alapos vizes öblítés szükséges.

A korrózióállóság növelésére utókezelést, például olajozást alkalmaznak.

A barnítás célja a következő lehet:

  • díszítés
  • korrózióvédelem
  • funkcionális (pl. csillogásmentes felület optikai eszközökben)

A Barnító pác NNC nemes oxidbevonat előállítására alkalmas. A termék megelegen, mártó eljárással alkalmazandó.

További információért keresse munkatársainkat!