Felületkémia Kft Youtube csatornája

Egyéb segédanyagok

Érdeklődés / Ajánlatkérés

Felületkezelő segédanyagaink egy részét saját receptúra alapján, Magyarországon gyártatjuk. Ezen termékeinket több évtizedes fejlesztőmunka eredményekképpen, a vevői igények maximális figyelembe vételével alkottuk meg.

Adalék komposztáláshoz

A háztartásokban keletkező szilárd hulladék közvetlenül az emberi tevékenység révén képződik.

A kommunális hulladékok kezelésének, elhelyezésének célja, hogy stabilizálja a hulladékot, megakadályozza spontán bomlását és elejét vegye a környezetkárosításnak, illetve elősegítse annak legalább részleges lebomlását, komposztálását.

A könnyen bomló, zömmel növényi maradványokat tartalmazó hulladékok kezelése komposztálással történik.

BIOMIX OIL – KOMPOSZTÁLÁST ELŐSEGÍTŐ ADALÉK

A háztartási hulladékot gyakran adalékolni kell a komposztálás folyamatát gyorsító, az abban található olajok lebomlását elősegítő készítményekkel.

A BIOMIX OIL adalék minden, a komposztképződés szempontjából fontos mikro- és nyomelemet tartalmaz, amely a kezelendő szilárd kommunális hulladékban nem áll feltétlenül rendelkezésre.

Az adalék alkalmazása teljesen biztonságos, az élő szervezetekre semmilyen káros anyagot nem tartalmaz.

Zsírtalanítás, oxidmentesítés

A gyártási folyamatok során a munkadarabok felületére különböző szennyeződések kerülhetnek, amelyek megtapadva negatív hatással vannak a felületkezelési folyamatokra.

A szennyeződések lehetnek zsírok, olajok, viaszok és sószerű anyagok, amelyeket a felületkezelő eljárások előtt el kell távolítani.

A zsírtalanítás a bevonat tapadását és megjelenését alapvetően befolyásolja.

AL KEMOX – kétkomponensű zsírtalanító

A kétkomponensű Al Kemox zsírtalanító szert elsősorban alumínium lemezből készült munkadarabok energiatakarékos zsírtalanítására és oxidmentesítésére ajánljuk. Kiválóan alkalmas kromátozás, festés és ragasztás előtti felülettisztításra is.

LEROX 02 – lefőző zsírtalanító

A Lerox-02 zsírtalanító szer acélfelületek tisztítására alkalmas, mártó eljárással. A Lerox-02 már 50 0C-on kitűnően működik. A hőmérséklet emelésével a zsírtalanító hatás tovább fokozható.

Korróziós inhibitorok

A fémek korrózióját többféle módon is gátolhatjuk, lassíthatjuk.

Védőbevonat alkalmazásával fizikailag lehetetlenné tehetjük a fém és a korrozív közeg érintkezését, ez azonban a védőbevonat sérülésekor a fém vagy a bevonat használhatatlanná válásához vezethet.

A korróziós inhibitorok a korrozív közegbe keverve már nagyon kis koncentráció esetén is jelentősen lecsökkenthetik a korróziós folyamatok sebességét anélkül, hogy a közeg agresszivitását jelentősen megváltoztatnák.

Az inhibitorok azáltal képesek megváltoztatni a korrózió sebességét, hogy módosítják a korrózió anódos, katódos vagy mindkét részfolyamatának sebességét.

INHIBITOR 01

Az INHIBITOR 01 elnevezésű korróziós inhibitor kiválóan alkalmas vasbeton adalékolására. Már kis mennyiségben is jelentősen csökkentheti a betonba ágyazott vas korrózióját, növelve ezzel a vasbeton élettartamát.

Barnítópác

A barnítás egy kémiai oxidálási eljárás, amely során egy olyan tömör réteg (fő tömegében magnetit) képződik a kezelt felületen, amely kiválóan tapad az alapfémhez, viszonylag kemény és kopásálló, színe pedig az alapanyag minőségétől, a felület megmunkálásától és az alkalmazott eljárástól függően kékes-barnás-fekete árnyalatú lehet.

Elsősorban az ötvözetlen vagy gyengén ötvözött szerszámacélokat szokás barnítani. A széntartalom növelésével a baríntás hőmérséklete és időtartama is arányosan csökkenthető.

A megfelelő minőségű oxidréteg eléréséhez fontos a munkadarab kifogástalan zsírtalanítása, oxidmentesítése valamint alapos vizes öblítés szükséges.

A korrózióállóság növelésére utókezelést, például olajozást alkalmaznak.

A barnítás célja a következő lehet:

  • díszítés
  • korrózióvédelem
  • funkcionális (pl. csillogásmentes felület optikai eszközökben)

A Barnító pác NNC nemes oxidbevonat előállítására alkalmas. A termék megelegen, mártó eljárással alkalmazandó.

További információért keresse munkatársainkat!

Felületkémia Kft.

1143 Budapest, Francia út 43.
Mail: [email protected]
Tel.: +36 1 251 8900

Céginformációk

Adószám: 10761098-2-42
EU Adószám: HU 10761098
Cégjegyzékszám: 01 09 166813

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide