Felületkémia Kft Youtube csatornája
Kenőanyagok hidegalakításhoz
Kenőanyagok hidegalakításhoz

Ipari festék-eltávolítás

A festék-eltávolítás az iparban is gyakran alkalmazott eljárás, amikor például egy hibásan festett, vagy sérült alkatrészről el kell távolítani a bevonatot. Az is jellemző, hogy egy festéssel foglalkozó cég telephelyen, festőberendezések felületeit és tartozékait (kampók, maszkoláshoz használt szilikon dugók, rácsok) kell megtisztítani, vagy épp egy létesítmény külsejéről kell a graffitit eltávolítani. Az általunk kínált hatékony festékeltávolítási módszerek elengedhetetlenek az ilyen feladatok gyors és alapos elvégzéséhez.

 

Festék eltávolítószer + berendezés + szakszerű üzemeltetés = Hatékony bevonat-eltávolítás

Teljeskörű megoldásokat kínálunk: termékpalettánk magába foglal minden olyan festék eltávolító szert, ami az iparban jellemzően előforduló bevonattípusok lemarásához szükségesek lehetnek, de az eljáráshoz nélkülözhetetlen berendezéshátteret is biztosítjuk.

Segítünk az optimális berendezés-vegyszer kombináció kiválasztásában: standard, nagy teljesítményű ultrahangos festékmaró kádjaink mellett egyedi gépek gyártásával is foglalkozunk. Festéklemaró berendezéseinket kifejezetten ilyen vegyszerek tárolására, melegítésére fejlesztették ki. Az üzemeltetésük során az alkatrészek felületéről leváló, illetve beoldódott bevonat egy idő után iszapként kiválik a fürdő alján, ami nagyban ronthatja a lemarás hatásfokát, gépeink ezért folyamatosan szűrik a folyadékrendszert, hogy a vegyszer hatásfokát egy állandó szinten tudjuk tartani. A fürdő terheltségétől függően ajánlott a berendezés tisztítását, a fürdő ellenőrzését és beállítását rendszeresen, ajánlásainknak megfelelően elvégezni.

Kollégáink – fluid management szolgáltatásunk keretein belül – akár a fenti üzemeltetési és fürdő karbantartással kapcsolatos feladatokat is elvégzik.

Melegen működő szerek

A melegen működő szereink általában 60-80°C fürdőhőmérsékleten nyújtanak kiváló teljesítményt, egyes termékeinknél az üzemeltetési hőfok akár 120°C is lehet. Léteznek olyan bevonattípusok is, amelyeknél az egyébként melegíthető szereink már szobahőmérsékleten is kifejtik hatásukat. A szer hatékonysága viszont a hőmérséklet emelésével fokozható.

Ezek a vegyszerek gazdaságos megoldást jelentenek például acél, vas, alumínium, horganyzott alkatrészek, különféle öntvények és más érzékeny alapanyagok (pl. műanyagok, szénszálerősítésű kompozitok) maratására. Szakszerű fürdőkarbantartás mellett egy ilyen folyadékrendszer akár hónapokig, vagy évekig is használható. A fürdő hatáserősségének korrekciója a kifejezetten erre a célra fejlesztett javítóoldattal lehetséges.

Hidegen működő szerek

Csak bizonyos alapanyag és festéktípusok esetén van lehetőség speciális, szobahőmérsékleten is működő festék eltávolítószerek alkalmazására. Ezek a vegyszerek mindig lassabban működnek, kisebb darabszámok, egyedi munkák esetén alkalmazzák, amikor nincs lehetőség a vegyszer fűtésére.


Jellemző alkalmazási példák:

  • Porfestékek, KTL-bevonatok, levegőn száradó festékek lemarása
  • Graffitik eltávolítása
  • Festőkabinok tisztítása
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide