kornyezetvedelem_feluletkemia_kft.png

Hakupur 478 – Olajmentes alternatíva emulziós tisztítószerekre

A Chemische Werke Kluthe, ismerve az iparág jelenlegi problémáit, egy új vízoldható tisztítószert fejlesztett ki, amely magában foglalja a tisztítási, a korrózióvédelemi tulajdonságokat és a magas nyomáson alkalmazhatóság feltételeit.

A HAKUPUR 478 egy olajmentes, enyhén lúgos tisztítószer, amelyet széles üzemi hőmérséklet tartományban, akár 20 – 80 ° C hőmérsékleten lehet alkalmazni. Beltéri tárolás esetén akár 6 hétig korrózióvédelmet biztosít.

Az egyre növekvő tisztasági követelmények miatt a modern tisztítórendszerek többnyire magas nyomáson és alacsony folyadékárammal üzemelnek. Az ott használt tisztítószereket ezért rendkívül alacsony habzási tulajdonsággal és gyors levegő szeparáló képességgel kell felruházni.

A HAKUPUR 478 alacsony habképződésének köszönhetően, a víz minőségétől függetlenül, akár 1200 bar-ig szórható. Az emulziós tisztítószerek további hátránya, hogy a tisztított felületen maradhat olajfilm, amely a tisztítást követő eljárásban problémát okoz.

Ezenkívül a benne lévő emulgeálószerek az idegen olajokat is emulgeálják, és így a tisztítási hatékonyságot negatívan befolyásolják.

A HAKUPUR 478-ba bevitt idegen olajok hatékonyan demulgeálódnak, ezáltal tökéletes a tisztítási eredmény. Ezeken kívül a korszerű összetétel miatt nem tartalmaz szervetlen sókat, valamint szilikát és bórvegyületektől is mentes.

A HAKUPUR 478 már használatban van a jól ismert ipari felhasználóknál, a széles körű alkalmazhatóságának köszönhetően.