kornyezetvedelem_feluletkemia_kft.png

Kluthe 70.

Idén ünnepli 70. jubileumi évfordulóját az egyik legfőbb beszállító partnerünk a Chemische Werke Kluthe GmbH.

A világszerte 44 telephellyel rendelkező heidelbergi vállalat idén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. A cég egy heidelbergi garázs laboratóriumából indult. Maria és Wilhelm Kluthe 1950-ben alapították a vállalatot az első termékükkel: egy univerzálisan alkalmazható oldószerrel és hígítóval.

A környezettudatosság és fenntarthatóság már az 50-es évek óta jelen van a vállalat filozófiájában: 1956-tól kezdődően az újrahasznosítható anyagokat is visszanyerik és a gyártás során újrahasznosítják. Erre a célra alapították a Rematec leányvállalatot, melynek szakterülete az újrahasznosítás és a hulladékfeldolgozás.

A cég saját járműparkkal rendelkezik. A teherautók teljes kihasználtsággal közlekednek a gyártó és az ügyfelek között. Mivel a fuvarozási tevékenységük továbbra is kibocsátást okoz, így egy indiai vízerőmű-projektet támogatnak ennek ellensúlyozására. A vízerőmű növeli a megújuló energiák arányát, ami csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását a légkörben. A szállítmányok így a VCS-szabvány (Verified Carbon Standard) szerint tanúsítottak, a vállalatcsoport működése tehát klímasemleges.

A Kluthe alapítása óta felelősséget vállal saját termékeiért, a gyártástól a felhasználáson át az újrahasznosításig.

Az innovatívabb és fenntarthatóbb termékek folyamatos fejlesztése érdekében a Kluthe csaknem az összes ipari szegmensben jelen van. Kutatási partnerként a cég segíti ügyfeleit a folyamatok optimalizálásában. A kevesebb vegyszer felhasználása, a nagyobb hatékonysággal és a termék hosszabb élettartamával együtt komoly versenyelőnyt jelent a partnerek számára, és mindez kevesebb környezeti hatással jár.

A vállalat tulajdonában lévő erdőterületek megkötik a CO2-t.

Saját, 40 négyzetkilométernyi erdőterületén – ami 4000 hektárnak felel meg – a vállalat kétszer annyi CO2-t kompenzál, mint amennyit a teljes vállalatcsoport kibocsát. A Kluthe számára nem csak a CO2-kibocsátás kompenzálása a fontos, hanem az erdők újratelepítésével történő aktív csökkentés is.