kornyezetvedelem_feluletkemia_kft.png

Régiből újat

A nehéz szennyeződések (grafit-olaj keverékek, konzerválószerek, gyantázott hűtőfolyadékok stb.) eltávolításához általában erősen lúgos, lúgot tartalmazó rendszereket kell használni. Enyhén lúgos vagy semleges rendszerekkel ezeket a tisztítási feladatokat a szokásos körülmények között nem, vagy csak alig lehet megoldani.

Ha a munkahelyi biztonság, az ötvözetek vagy a berendezés-technológia miatt nem használhatók erősen lúgos termékek, akkor kiterjedt és drága berendezés-technikára van szükség (ultrahang, nagynyomású szórás, vagy hasonló). Ezzel a problémával kapcsolatban a Kluthe kifejlesztett egy olyan terméket, amely majdnem eléri az erősen lúgos rendszerek tisztítóhatását: ez a HAKUPUR 852. Enyhén lúgos tisztítószer, amelyet fel lehet használni a szórásos és árasztásos folyamatokban, valamint a merítéses és ultrahangos rendszerekben.

Erőteljesen szennyezett könnyűfémötvözetek tisztításakor szilikátokat kell használni a felületek védelmére erősen lúgos tisztítószerek használatakor. A szilikátok kellemetlen tulajdonsága, hogy egyrészt eltömítik a szűrőelemeket, másrészt szivárgást okozhatnak a rendszerben, mivel a tömítésekben lerakódások képződnek.

A HAKUPUR 852 használatakor nincs szükség szilikátokra, mivel az alacsony pH-értéke miatt kíméletesen tisztítja az anyagot. A HAKUPUR 852 használatával kapcsolatban már megszerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy a mosóberendezések tiszták maradnak annak ellenére, hogy nagy a szennyeződés, és hogy a csövekben vagy a rendszer többi alkatrészében levő régi maradványokat is eltávolítják.

Ez azt jelenti, hogy a HAKUPUR 852-vel működtetett rendszerek hosszabb ideig tiszták maradnak, a rendelkezésre állás meghosszabbodik és a karbantartási időszakok kitolódnak.

A HAKUPUR 852 további előnyei az erősen lúgos rendszerekhez képest:

  • Jelentősen kevesebb maradványfolt a tisztított alkatrészeken
  • Öblítés nélküli rendszerekben is használható
  • A behordott olajok jobb kiválasztása