kornyezetvedelem_feluletkemia_kft.png

Szebb felületek a Hakuform® L-nek köszönhetően

A Gas-to-Liquids (GTL) technológia segítségével bevezettük a nagy teljesítményű fémmegmunkáló olajok új generációját. A Hakuform® L termékcsalád termékeiben szakértelmünk által egyesül a megfelelő adalékolás a GTL bázis olajok magas tisztaságú világával, látható előnyöket biztosítva a fémipar szereplőinek.

Hakuform® L 414
(Reichert teszt 42CrMo4-en)

Hagyományos csiszolóolaj

A katalitikus GTL-eljárás a földgázt szintetikus, folyékony szénhidrogénné alakítja, amely mentes az aromás- és a nitrogén tartalmú szerves vegyületektől. Ez a folyamat színtelen, bőrbarát, enyhe illatú alapolajokat állít elő, amelyeket különféle eljárásokhoz lehet felhasználni.

Ezen alapolajok magas lobbanáspontja növeli a folyamatbiztonságot és csökkenti a párolgási veszteségeket. Az alacsony sűrűség és a magas viszkozitási index megkönnyíti a szűrhetőséget. Az olajok magas tisztasága és aromás vegyület-mentessége rendkívül alacsony pára képzést és habzási hajlamot eredményeznek, valamint gyors levegő kiválasztást biztosítanak, ami elengedhetetlen az egyenletes felület-nedvesítéshez a megmunkálás során. Az olajok természetesen magas UV és termikus stabilitása jelentősen javítja a fürdő életciklusát.

A Hakuform® L termékcsalád eredményessége annak köszönhető, hogy a hosszú élettartamot biztosító komponensekkel és az EP-adalékolással kapcsolatos tapasztalatainkat összekapcsoltuk a szintetikus alapolaj-technológia előnyeivel.

A Hakuform® L 414 köszörűolajunknak számos előnye mutatkozik, ha közvetlenül összehasonlítjuk a hagyományos ásványolaj-alapú köszörűolajokkal:

  • A lobbanáspont 25% -kal magasabb, ez biztonságosabb munkakörnyezetet biztosít.
  • A ködképződés 65%-kal alacsonyabb a Hakuform® L 414 szintetikus alapjából adódóan,
  • A habzása (ASTM D 829) és a párolgási vesztesége (NOACK, 150 ° C, 1 óra) négyszer alacsonyabb, a hagyományos termékekhez képest.
  • A levegő kiválasztása (DIN ISO 9120, 50 ° C) háromszor gyorsabb.


Ezek a tulajdonságok jelentős hatással vannak a felület minőségére. A gyors levegő kiválasztás jelentősen jobb olajréteg képződést és ezáltal jobb felületmegmunkálást eredményez.

A köszörüléstől a menetvágásig, mélyfúrásig a Hakuform® L termékcsalád használható valamennyi komplex megmunkálási művelet során is.