Felületkémia Kft Youtube csatornája

A Walther Trowal cég bemutatása

A kezdetek

Carl Kurt Walther 1931-ben alapította vállalkozását. Akkoriban a cég, festési eljárásokhoz és sorjátlanításához alkalmazott forgódobos berendezések gyártásával foglalkozott. Az alapító hamar felismerte, hogy a koptatás és a sorjátlanítás területén felmerülő műszaki problémák megoldására egyre inkább szükség van, ezért mind nagyobb hangsúlyt fektetett megfelelő berendezések és technológiák kifejlesztésére.

Fejlesztés

Sokéves kutatómunka eredményeként 1956-ban került piacra az első vibrációs koptatóberendezés, amely hatalmas műszaki szenzációt jelentett. A mechanikai felületkezelés az egyre bővülő felhasználási igényeknek köszönhetően óriási fejlődésnek indult. A következő években lépésről lépésre jelentek meg a Walther Trowal nevéhez fűződő, koptatási eljárásokat forradalmasító berendezéstípusok, segédanyagok és technológiák:

  • különböző geometriájú koptatótestek (1960)
  • integrált osztályozó rostával rendelkező vibrációs berendezések (1964)
  • centrifugális erő elvén alapuló koptatás (1974)
  • merítő-koptató berendezések (1980-as évek eleje)

Környezetvédelem

Az egyre szigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelően a Trowal cég kifejlesztette a mechanikai felületkezelés speciális szennyvízkezelési technikáját, amely egy rendkívül modern, az újrahasznosítás elvén alapuló (recycling) rendszer. A Walther Trowal centrifugák segítségével a gyakorlatban is megvalósítható a „környezetbarát” trovalizálás.

Legújabb fejlesztéseink

  • M-TMD, a merítő-koptató berendezések új generációja
  • új segédanyagok: HDC és HDP koptatótestek, trowal KRA és trowal KRS koptató folyadékok, „bimbó” formájú műanyagkötésű koptatótestek
  • Y-szórólapát THM szemcseszóró berendezésekhez

Általános információk

A több mint 300 főt foglalkoztató Walther Trowal cég a világ egyik vezető vállalata a felületkezelési eljárások területén. A cég éves árbevétele globális jelenlétének köszönhetően meghaladja a 40 millió eurót.

Felületkémia Kft.

1143 Budapest, Francia út 43.
Mail: [email protected]
Tel.: +36 1 251 8900

Céginformációk

Adószám: 10761098-2-42
EU Adószám: HU 10761098
Cégjegyzékszám: 01 09 166813

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide