A Walther Trowal cég bemutatása

A kezdetek

Carl Kurt Walther 1931-ben alapította vállalkozását. Akkoriban a cég, festési eljárásokhoz és sorjátlanításához alkalmazott forgódobos berendezések gyártásával foglalkozott. Az alapító hamar felismerte, hogy a koptatás és a sorjátlanítás területén felmerülő műszaki problémák megoldására egyre inkább szükség van, ezért mind nagyobb hangsúlyt fektetett megfelelő berendezések és technológiák kifejlesztésére.

Fejlesztés

Sokéves kutatómunka eredményeként 1956-ban került piacra az első vibrációs koptatóberendezés, amely hatalmas műszaki szenzációt jelentett. A mechanikai felületkezelés az egyre bővülő felhasználási igényeknek köszönhetően óriási fejlődésnek indult. A következő években lépésről lépésre jelentek meg a Walther Trowal nevéhez fűződő, koptatási eljárásokat forradalmasító berendezéstípusok, segédanyagok és technológiák:

  • különböző geometriájú koptatótestek (1960)
  • integrált osztályozó rostával rendelkező vibrációs berendezések (1964)
  • centrifugális erő elvén alapuló koptatás (1974)
  • merítő-koptató berendezések (1980-as évek eleje)

Környezetvédelem

Az egyre szigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelően a Trowal cég kifejlesztette a mechanikai felületkezelés speciális szennyvízkezelési technikáját, amely egy rendkívül modern, az újrahasznosítás elvén alapuló (recycling) rendszer. A Walther Trowal centrifugák segítségével a gyakorlatban is megvalósítható a „környezetbarát” trovalizálás.

Legújabb fejlesztéseink

  • M-TMD, a merítő-koptató berendezések új generációja
  • új segédanyagok: HDC és HDP koptatótestek, trowal KRA és trowal KRS koptató folyadékok, „bimbó” formájú műanyagkötésű koptatótestek
  • Y-szórólapát THM szemcseszóró berendezésekhez

Általános információk

A több mint 300 főt foglalkoztató Walther Trowal cég a világ egyik vezető vállalata a felületkezelési eljárások területén. A cég éves árbevétele globális jelenlétének köszönhetően meghaladja a 40 millió eurót.