Felületkémia Kft Youtube csatornája

ECM ClassicECM Classic

ECM EclineECM Classic

ECO+ECM Classic

Érdeklődés / Ajánlatkérés

ECM

Magas minőségű, precíz felületek hatékony gyártása minimális darabidővel – ez az elsődleges célja az olyan vállalatoknak, akik például a repülőgépgyártás vagy autóipar területére gyártanak alkatrészeket.

A bonyolult geometriájú alkatrészek előállítása nagyon alacsony tűréssel igen gyakori kihívásnak számít az ipar ezen szegmenseiben. Extrém körülményekre kell méretezni az alkatrészek teherbírását, hatásfokát precíz felületmegmunkálással kell biztosítani, ezért olyan technológiára van szükség, amely ezeket a különleges igényeket kielégíti.

Az Extrude Hone elektrokémiai felületmegmunkálás (ECM) optimális megoldást kínál, amikor a pontosság, a következetesség, az idő és a minőség a kritikus tényezők.

ECM működése

Az ECM az elektrolízis kémiai folyamata elvén távolít el anyagot a munkadarab felületéről. A folyamathoz szükség van szerszámra (katód, +), folyadékközegre (sóoldat) és magára a munkadarabra (anód, -). Megfelelő technológia alkalmazásával az elektronok áramlásának súrlódása végzi a munkát, ezáltal kiváló felületminőséget érhetünk el. A folyadék használata nehezen elérhető helyek (pl. furatok), megmunkálását is lehetővé teszi.

  • az elektronok a munkadarabról a szerszám felé áramlanak egy bizonyos nagyságú hézag között
  • a munkadarabnak korrózióállónak kell lennie
  • a folyamat során leválasztott anyag az elektrolitba kerül, amelyet filter segítségével a rendszer folyamatosan szűr, így mindig megfelelő összetételű elektrolit áll rendelkezésre

Az anyagleválasztás függ a következőktől:

  • hézag nagysága
  • szerszám alakja
  • áramerősség

A megfelelő technológia használata elengedhetetlen az elektrokémiai felületmegmunkálás során, ezért az Extrude Hone mérnökei úgy tervezik gépeiket, hogy azok a legmagasabb szinten kiszolgálják a vevői igényeket.

Felületkémia Kft.

1143 Budapest, Francia út 43.
Mail: [email protected]
Tel.: +36 1 251 8900

Céginformációk

Adószám: 10761098-2-42
EU Adószám: HU 10761098
Cégjegyzékszám: 01 09 166813

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide