Felületkémia Kft Youtube csatornája

Zsírtalanítószerek és tisztítókoncentrátumok

Zsírtalanítószerek és tisztítókoncentrátumok ipari zsírtalanításhoz, felülettisztításhoz

Érdeklődés / Ajánlatkérés

Az ipari zsírtalanítószerek és tisztítókoncentrátumok olyan anyagok, amelyeket az ipari környezetben alkalmaznak szennyeződések, zsírok, olajok vagy egyéb mechanikai szennyeződések eltávolítására gépekről, alkatrészekről vagy felületekről. Ezek az anyagok fontosak az ipari tisztítási folyamatokban, mivel segítenek megőrizni a gépek hatékonyságát, a termelékenységet és a biztonságot.

Zsírtalanítószereink, tisztítókoncentrátumaink a legkülönbözőbb felülettisztítási célokra kínálnak megoldást. Az optimális zsírtalanító folyadék kiválasztása elengedhetetlen feltétele a gyors és hatékony felülettisztításnak.

A zsírtalanító folyadékok összetétele a terméktől függően változhatnak. Általánosságban elmondható, hogy ezek a termékek két nagy csoportba sorolhatók:

  • vizes bázisú tisztítókoncentrátumok
  • oldószeres tisztítókoncentrátumok

Ipari zsírtalanítás  

Mikor van szükség egy termék gyártása során felületének tisztítására?

  • Amikor egy termék (például fém alkatrész) gyártása során technológiai okokból indokolt annak felületéről az ott található mechanikai és vegyi szennyeződéseket eltávolítani.
  • Például fémmegmunkálás befejezése után az alkatrészek hűtő-kenő folyadékkal, alacsony vagy magas viszkozitású megmunkáló olajjal és fémforgáccsal szennyezettek.
  • A vastartalmú fémek (öntöttvas, acél és rozsdamentes acél) mellett a termékeink különböző könnyű- és színesfémek tisztítására is kiválóan alkalmasak.

A felülettisztítási technológiák főbb típusai:

  • A szórásos zsírtalanítás egy olyan felülettisztítási eljárás, amely során a szennyeződéseket egy szórófejes rendszer segítségével távolítják el a felületről. A szórófej permet, illetve vízsugár formájában egy tisztítókoncentrátum oldatot juttat a szennyezett felületre, felerősítve ezzel a vegyi úton történő tisztítás eredményességét.
  • Merülő fürdők/ Mártásos eljárás: ennél a módszernél gyakran magas hőmérsékletet és/vagy ultrahangos rásegítést alkalmaznak, amely akár jelentősen csökkentheti a ciklusidőt, mivel ezek a tényezők növeli a kémiai reakciók lefutásának sebességét.
  • Ultrahangos zsírtalanítás: az eljárás ultrahangos rezgéseket használ folyadékközegben, amelyek apró légbuborékokat hoznak létre, majd ezek a buborékok összeomlanak. Az összeomló buborékok meglazítják a felületeken megtapadt szennyeződéseket, például olajat, zsírt, festéket, rozsdát, vagy egyéb mechanikai szennyeződéseket.
  • Gőzborotvás zsírtalanítás: Kézi nagynyomású mosót kis darabszám és nagyobb méretű munkadarabok esetén célszerű alkalmazni. A gőzborotvás mosó a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a munkadarabok előkezeléséhez.

Tisztítószereink bármely típusú eljáráshoz alkalmazhatóak.

A mi szolgáltatásunk

Az eltávolítandó szennyeződések típusai egészen különbözőek lehetnek. Termékeinkkel lehetővé válik vízzel keverhető hűtő-kenő folyadékok, zsírok, olajok, valamint mechanikai szennyeződések eltávolítása is. Saját laboratóriumunkban, illetve a németországi gyártó központban felülettisztítási vizsgálatokat is tudunk végezni. Ez biztosítja, hogy a megfelelő vegyszert ajánljuk egy adott folyamathoz, továbbá fürdőminták állapotát is ellenőrizni tudjuk.

Teljeskörű műszaki támogatást nyújtunk az Ön alkalmazásához legoptimálisabb vegyszer, az eljárástípus kiválasztásában. Ehhez figyelembe vesszük a megrendelőink speciális igényeit is.

Felületkémia Kft.

1143 Budapest, Francia út 43.
Mail: [email protected]
Tel.: +36 1 251 8900

Céginformációk

Adószám: 10761098-2-42
EU Adószám: HU 10761098
Cégjegyzékszám: 01 09 166813

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide