Felületkémia Kft Youtube csatornája

A tiszta víz, aranyat ér!

A víz világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. Célja, hogy felhívja mindenki figyelmét a tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére, illetve annak folyamatos csökkenésére.

A világ elérhető ivóvíz készletének majdnem egészét a talpunk alatt megbúvó felszín alatti víz adja, azonban az éghajlatváltozás és a talajszennyezés miatt egyre nagyobb veszélyben van.
2023-ban a víz világnapjának a szlogenje: „Sürgetett változás”.

Mindannyian függünk a víztől, ezért mindenkinek van tennivalója ebben a kritikus időszakban.

Mit tehetünk a felszín alatti vizekért?

A talajvizek szennyezettsége nem szembetűnő a felszíni vizekkel ellentétben, így kevés szerephez jut. Ezért fontos, hogy a Víz Világnapjának alkalmából felhívjuk mások figyelmét is a felszín alatti vizek nélkülözhetetlen szerepére.

A víz újrahasznosításával jelentősen csökken a felesleges pazarlás, egyben a környezeti terhelés is.

A termékpalettánkon megtalálhatóak flokkulálószerek, illetve egyéb szennyvízkezelési segédanyagok, valamint berendezések, amelyekkel csaknem bármilyen típusú ipari szennyvizet képesek vagyunk kezelni. A folyamathoz illeszthető berendezéseink alkalmasak arra, hogy segítségükkel szeparáljuk a szennyezőket és a veszélyes összetevőket a tisztított víztől.

Szennyvíztisztító berendezések használatával a legkülönbözőbb iparágakban a növekvő csatornaszolgáltatási költségek, sőt, részben a közüzemi víz díjának mértéke is csökkenthető.
A szennyvíztisztító gépek fő feladata, hogy megtisztítsa a szennyvizet és újra felhasználhatóvá tegye azt. A megtisztított víz ekkor visszaforgatható a rendszerbe.

ZM és ZA centrifugák a zöldebb környezetért

A vibrációs koptatás során keletkező technológiai szennyvíz csiszolótest- és fémszemcséket,
illetve olajat és oldott fémeket is tartalmazhat, ezért csatornába engedés, vagy újrahasznosítás előtt meg kell tisztítani. Centrifuga berendezéseink a centrifugális erő segítségével eltávolítják a szennyvízből a szilárd részecskéket, amelyek iszapként elkülönülnek. Az így megtisztított folyadékot visszavezethetjük a koptatási folyamatba.

A változás egyre sürgetőbb. Mindannyiunk felelőssége, hogy tegyünk a Föld vízkészletének megóvása érdekében.

Felületkémia Kft.

1143 Budapest, Francia út 43.
Mail: [email protected]
Tel.: +36 1 251 8900

Céginformációk

Adószám: 10761098-2-42
EU Adószám: HU 10761098
Cégjegyzékszám: 01 09 166813

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide