Felületkémia Kft Youtube csatornája

Öntött és stancolt alkatrészek koptatása folyamatos üzemmódban

A folyamatos üzemű körvibrátorok zökkenőmentesen integrálhatóak egymással összekapcsolt gyártási folyamatokba.

A nyomásos öntvények és stancolt alkatrészek mechanikai felületkezelését illetően a Walther Trowal CB-sorozat továbbfejlesztett körvibrátorai egyesítik a lineáris, folyamatos üzemű berendezések és a körvibrátorok előnyeit. Ezek a gépek különösen eredményesek olyan munkadarabok esetén, amelyek csak enyhe sorjátlanítást igényelnek, így például nyomásos öntvényeknél, vagy olyan stancolt alkatrészeknél, amelyeknél csak vékony falú sorját kell eltávolítani, illetve éleket kell letörni.

A cél: rövidebb megmunkálási idő

Az elmúlt néhány évben – a gyártási folyamatok fejlődésének köszönhetően – jelentősen rövidült a felületkezelési folyamatok időtartama. Ez elsősorban alumínium, cink és magnézium öntvényekre, illetve az egyre kisebb sorjával stancolt alkatrészekre vonatkozik. Legyen szó éllekerekítésről, vagy sorja eltávolításáról: bizonyos esetekben már néhány perc is elég a kívánt eredmény eléréséhez.

A továbbfejlesztett eljárásoknak köszönhetően egy nyomásos öntödében például akár 5-6 perces koptatási idő is elegendő lehet. Tapasztalat szerint a lineáris, folyamatos üzemű berendezések által kínált hatalmas kapacitást az ügyfelek nem minden esetben tudják maradéktalanul kihasználni, így a felhasználók gazdaságosabban üzemeltethető megoldásokat kezdtek keresni.

A hagyományos körvibrátorok nehezen integrálhatóak az öntödei folyamatokba, mivel ezeknek a munkatartályába az alkatrészeket tételesen kell adagolni. Ezért a Walther Trowal az ügyfeleivel együttműködve úgy módosította a körvibrátorokat, hogy azok folyamatos működés mellett beépíthetőek legyenek a gyártási folyamatokba. Az ilyen koptatórendszerek ráadásul alacsony helyigényűek és kisebb zajterhelést jelentenek a gyártócsarnokokban.

A lineáristól a körvibrátorokig

A trowalizálás során a megmunkálandó alkatrészeket egy koptatótestekkel feltöltött munkatartályba helyezzük. Működés közben a munkatartály oszcilláló mozgása relatív elmozdulást hoz létre a munkadarabok és a koptatótestek felülete között, ami anyagleválasztást eredményez.

A folyamatos üzemű körvibrátoroknál az alkatrészeket nem tételesen töltik be a munkatartályba, hanem a megelőző folyamat gyártásának taktideje szerint adagolják. Nyomásos öntésnél például ez azt jelenti, hogy a körvibrátor közvetlenül az öntőgép mellé helyezhető, egyszerűsítve és felgyorsítva ezzel a gyártási folyamatot.

A folyamatos üzemű körvibrátorainknál a koptatótestekkel feltöltött munkacsatorna a kimenet irányába haladva csigavonalban emelkedik. A töltet mozgását a motor fordulatszáma és az annak tengelyén rögzített súlyok egymáshoz mért szögbeállítása befolyásolja. Így célzottan beállítható a felületmegmunkálás intenzitása és időtartama is. A töltet a munkacsatornában halad a szeparáló zóna felé. A vibrációs technológia egyik pozitív mellékhatása, hogy a koptatótestek további nyomást gyakorolnak a munkadarabokra, ami jelentősen megnöveli a trovalizálás intenzitását.

A kiemelő lapáton keresztül a csiszolótestek az osztályozó rosta furatain keresztül visszahullanak a tartályfenékre, míg a munkadarabok elhagyják a berendezést.

Teljesen integrálva

Egy ilyen körvibrátor kezelése rendkívül egyszerű: általában a műszak elején kerül bekapcsolásra, majd kézi beavatkozás nélkül folyamatosan működik. Ennek köszönhetően a CB körvibrátorok leegyszerűsítik és javítják az üzem hatékonyságát, mivel a termelésben dolgozók a tényleges gyártási folyamatokra tudnak koncentrálni. Egy ilyen koptatási folyamat működtetése már lényegesen kisebb odafigyelést igényel, mint azt korábban megszokhattuk.

Működés közben a munkatartály hangszigetelő fedéllel van lezárva, a zajkibocsátás ezért olyan alacsony, hogy rendszerint nincs szükség további zajvédelemre.

Első tapasztalatok

Több ügyfél már átállt az AV berendezésekről a CB gépekre. A CB körvibrátorok a beruházási költségek töredékével ugyanazt, vagy annál is jobb teljesítményt érnek el, mint a nagy AV-berendezések.

A kezdeti tapasztalatok azt mutatják, hogy például a CB 400-as berendezésnél átlagosan 4 perces ciklusidő, a CB 800-as esetében pedig 7-8 perc ad optimális eredményt.

Christoph Cruse, a Walther Trowal értékesítési vezetője egyértelmű előnyöket lát a fenti tapasztalatokban: „Csak 4-8 perc szükséges az alumínium nyomásos öntvények trowalizálásához? Ez néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna. Ügyfeleink azonban olyan mértékben javították gyártási folyamataikat, hogy ez a rövid időtartam ténylegesen elegendő. Mi természetesen az új körülményekhez igazítottuk körvibrátorainkat, de folyamatosan fejlesztjük a lineáris AV berendezéseket is. Még mindig ők jelentik a megfelelő megoldást, ha hosszabb koptatási időre van szükség.”

A Walther Trowal az öntött és stancolt alkatrészekhez két alternatívát kínál. A viszonylag kevés sorjával rendelkező munkadarabok esetében egy CB körvibrátor lehet a legjobb választás. Nagy intenzitású megmunkálás és/vagy nagy rendszerteljesítmény igénye esetén a lineáris AV-berendezések jelentik az optimális megoldást. Az AV gépeknél a koptatási idő lényegesen kevésbé korlátozott.

Cégbemutató

A Walther Trowal GmbH. már csaknem 100 éves múltra tekint vissza: az 1931-es alapításától kezdve ez volt az első olyan vállalkozás, amely a koptatást, mint ipari technológiát kezdte fejleszteni és alkalmazni. A vállalat napjainkban kiváló minőségű gépek, berendezések fejlesztése és gyártása mellett moduláris és egyedi rendszermegoldásokat is kínál, amelyek az ipari szereplők széles körének igényeihez igazodnak. A rendszerek automatizálásával és összekapcsolásával lehetővé válik a meglévő folyamatokba történő tökéletes integrálás.

Legyen szó bármilyen mechanikai felületkezelésről, vibrációs koptatásról, szemcseszórásról, vagy épp apró alkatrészek bevonatolásáról: a Walther Trowal azon kevés gyártók egyike, amely teljeskörű megoldásokkal támogatja ügyfeleit.

A Felületkémia Kft. már több mint 2 évtizede a Walther Trowal GmbH. kizárólagos magyarországi forgalmazója.

Felületkémia Kft.

1143 Budapest, Francia út 43.
Mail: [email protected]
Tel.: +36 1 251 8900

Céginformációk

Adószám: 10761098-2-42
EU Adószám: HU 10761098
Cégjegyzékszám: 01 09 166813

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide