Felületkémia Kft Youtube csatornája

Rotamat: kétszer annyi alkatrész, mint korábban

Elasztomerekből készült tömítőelemek 300 mm átmérőig

Több bevonatolással foglalkozó ügyfelünk érdeklődött nálunk, hogy tudunk-e Rotamat berendezést szállítani nagyobb elasztomer tömítőelemekhez. A háttér: Az elektromos járművekhez legfeljebb 300 mm átmérőjű tömítőelemek szükségesek. És nem is akármennyi – egyes gyártók évente több millió darabot gyártanak belőlük, és valamennyit csúszólakkal kell bevonni.

Ezért van az, hogy az új Rotamat R 100 berendezés 160 liter vagy 100 kg űrtartalmú, és tételenként körülbelül 1000 tömítőgyűrűt képes befogadni, amelyek átmérője legfeljebb 300 mm lehet. Ez azt jelenti, hogy kétszer annyi munkadarabot képes egyszerre bevonatolni, mint elődje, az R 85 – ugyanannyi idő alatt, és csak némileg több energiafelhasználással és helyigénnyel. Az első ilyen berendezés egy olaszországi megrendelőhöz került.

Az új Rotamat R 100

Az új Rotamat R 100 tehát legfeljebb 300 mm átmérőjű műanyag alkatrészek bevonására lehet alkalmas.

Nem csak elektromos autókhoz

Az új Rotamat alkalmas műanyag alkatrészek dekoratív bevonására is, például ABS-hez, polietilénhez, illetve vékonyfalú, legfeljebb 300 mm átmérőjű fémgyűrűkhöz, amelyek tengelytömítésként kapnak kötőanyag-bevonatot az elasztomerek felhordása előtt.

Rotamat R100 bevonatolás Felületkémia Kft.
A Rotamat R 100 legfeljebb 300 mm átmérőjű elasztomer tömítőelemek bevonatolására alkalmas.
Rotamat R100 bevonatolás Felületkémia Kft.
Műanyag tömítőelem a csúszólakkal történő bevonása előtt (balra) és után (jobbra).

Az R 100 forgódobjának átmérője 1000 mm. A dob teljes sugarának mind nagyobb kihasználása érdekében a gép két komplett szórórendszerrel van felszerelve. Az R 100 gyártási tételenként kétszer annyi alkatrészt képes bevonni, mint a sorozat eggyel kisebb méretű berendezése, noha alig nagyobb a helyigénye.

Az új érzékelőkkel és egy elektropneumatikus szeleppel a berendezés pontosan szabályozza a bevonóanyag térfogatáramát. Ez biztosítja, hogy időegységenként mindig a kívánt mennyiségű anyag kerüljön az alkatrészekre. Az eredmény: egyenletes rétegvastagság és az anyagfelvitel magas, hosszútávú stabilitása.

Rotamat R100 bevonatolás Felületkémia Kft.
Az új szenzortechnológia pontosan szabályozza a bevonóanyag térfogatáramát.

Az új R 100-zal azon ügyfeleink igényeit is kielégítjük, akik elektromos járművekbe beépített nagyobb műanyag alkatrészek bevonatolását végzik. Ilyen lehet például az elasztomerekből készült tömítőelemek akkumulátorcellákhoz és azok felületi hűtéséhez. Még az olyan alkatrészeknek is, mint például az elektromos járművek vezérlőegységei, van saját hűtőkörük hőcserélővel – mondta Christoph Cruse, a Walther Trowal értékesítési igazgatója.

A Rotamat Lego

A Walther Trowal az új berendezés építésénél a bevált moduláris megoldásaira támaszkodik. A dob belseje az alkalmazástól függően terelőkkel vagy opcionálisan központi kupolával van ellátva, de a teljes periféria – például a befúvó rendszer, a légáramlás figyelése és a szűrők – minden Rotamatnál azonos. Ez nagyon egyszerűvé teszi a karbantartást és a pótalkatrész-készletezést, különösen a különböző méretű rendszereket üzemeltető ügyfelek számára.

Felületkémia Kft.

1143 Budapest, Francia út 43.
Mail: [email protected]
Tel.: +36 1 251 8900

Céginformációk

Adószám: 10761098-2-42
EU Adószám: HU 10761098
Cégjegyzékszám: 01 09 166813

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide